Bestrijd veneuze aandoeningen, spataderen en zware benen met kybun

Tijdens het staan op de elastisch verende kybun mat of kybun schoen bewegen de kuitspieren voortdurend. Hierdoor wordt het bloed in de aderen naar boven gepompt en worden de aderen ontlast. De druk wordt beter verdeeld over de actieve aderen die zo ontlast worden. De spierpomp wordt geactiveerd door de constante spieractiviteit op de zacht elastische ondergrond van kybun waardoor uw benen minder opzetten en vermoeide benen worden voorkomen.
 • Verhoogt de doorbloeding van de voeten en in het hele lichaam
 • Ontlast de beenaderen door activering van de voet- en kuitspieren
 • De hele dag staan en lopen – vermoeide benen behoren tot het verleden
 • De druk en belasting worden verdeeld over de hele voet
 • De spieren van voet, been, buik en rug worden getraind
 • Gezond en fit worden en blijven kost geen tijd
 • Activeert de mobiliteit in de voetgewrichten

1. Spataderen

Spataderen zijn niet alleen "schoonheidsfoutjes", maar aderen met slecht functionerende kleppen. Vooral de aderen waarin het bloed tegen de zwaartekracht in omhoog getransporteerd moet worden (zoals in de benen) bevatten vele kleppen. De kleppen fungeren als een ventiel en zorgen ervoor dat het bloed omhoog stroomt.

2. Veneuze aandoeningen

Veneuze aandoeningen kunnen veel klachten geven. Het bloed in de benen moet tegen de zwaartekracht in naar het hart worden getransporteerd via de veneuze spierpomp en kleppen. Terwijl we bewegen wordt het bloed naar boven geperst. Beschadigde aderen kunnen zich niet meer herstellen en veel pijn veroorzaken.

3. Zware benen

Vooral in de aderen waar het bloed tegen de zwaartekracht in getransporteerd moet worden, zoals in de benen, zitten veel kleppen. De kleppen fungeren als een ventiel en zorgen ervoor dat het bloed omhoog stroomt. Vooral langdurig zittend werken, strakke kleding en weinig lichaamsbeweging belemmeren deze belangrijke functie van de aderen.
Spataderen, veneuze klachten en zware benen kunnen tegengegaan worden door de activiteit van de voeten te stimuleren op elastisch verend materiaal, zoals de kybun zool. Zo wordt de spierpomp sterk geactiveerd en wordt het veneuze bloed weer krachtig in de richting van het hart gepompt.

Wat valt er te doen tegen spataderen en zware benen?

Bij lopen en staan op een harde vlakke ondergrond wordt het veneuze bloed te weinig naar boven gepompt en het gewicht van het bloed tast de veneuze kleppen aan. Tijdens het lopen worden de aderen sterker samengedrukt naarmate de enkel harder moet werken. Draagt u op een vlakke ondergrond echter schoenen die veel ondersteuning bieden dan worden de enkelbewegingen beperkt en daarmee ook de spierpomp. Bij staan op een vlakke ondergrond werkt de spierpomp nauwelijks. Het gewicht van het bloed drukt door de veneuze kleppen heen en daardoor ontstaan spataderen, besenreiser (takkenbosvenen) en/of andere pijnlijke veneuze aandoeningen. Omdat u op de kybunschoen of kybun mat wel voldoende blijft bewegen wordt de spierpomp geactiveerd.

Veneuze activiteit kybun

Met kybun
 • Bloed vloeit goed terug
 • Druk in de benen wordt verlaagd
kybun Schuh
Veneuze kleppen worden ontlast
Spataderen worden voorkomen
kybun schoenen: grote spieractiviteit

Normale veneuze activiteit

Zonder kybun
 • Bloed vloeit niet goed terug
 • Grote druk in de benen
kybun Schuh
Te grote druk op de veneuze kleppen
Vergrote kans op spataderen
Normale schoenen: weinig spieractiviteit

Meningen van klanten

no news in this list.