kybun – Wereldwijd de beste schoen voor mensen met protheses

Heeft u speciale vragen of wenst u meer advies over het dragen van kybun schoenen met een prothese? Neem rechtstreeks per e-mail contact op met Jürgen Zeller: kybun-experts voor prothesedragers 
De elastisch verende zool dempt op elke ondergrond en maakt soepel afrollen van de prothesevoet mogelijk. Dat scheelt veel kracht en reduceert de belasting van de stomp in de schacht. Zo worden ook de heupen en rug ontlast en dat draagt duidelijk bij aan de kwaliteit van leven.

Jürgen Zeller heeft de perfecte protheseschoen gevonden

Mensen met een beenprothese stellen enorm hoge eisen aan hun schoenen. Als meteen aan het begin van de revalidatie de juiste schoen wordt gekozen heeft dat duidelijk effect op de uiteindelijke manier van lopen. Hier onderscheidt kybun zich met zijn trampoline-effect van alle andere schoenmerken op de markt. Met gewone schoenen moet iemand met een prothese bewust moeite doen om de voet vanaf de hiel te laten afrollen. De kybun schoen ondersteunt de natuurlijke afrolbeweging.
Jürgen Zeller was een fanatieke sporter tot hij op 11 september 1983 beide benen verloor bij een zwaar motorongeluk. Hoewel zijn protheses van de nieuwste generaties waren, bleef hij zich onzeker voelen bij het lopen. Dat veranderde toen Jürgen de Zwitserse luchtkussenschoen van kybun ontdekte. Deze veert elastisch, rolt perfect af en zorgt voor demping bij de hiel en heeft een eind gemaakt aan zijn stramme manier van lopen.
«Eerst voelde ik me onzeker op de zachte kybun zool. Maar al na een paar stappen kreeg ik een compleet nieuwe loopervaring. Het leek alsof ik elke millimeter van de ondergrond voelde. Het was ongelofelijk! De voet van de prothese begon ineens zijn werk te doen en de kybun schoen perfectioneerde de afrolfase. Opstaan van een stoel of uit een auto stappen is nu veel gemakkelijker geworden.»


Voordelen en effect:

  • Voorkomt mank lopen en stimuleert een natuurlijk uitziende tred
  • Ontziet de stomp in de schacht
  • Dempt op elke ondergrond
  • Stimuleert de natuurlijke afrolbeweging met elke prothese
  • Compenseert de musculaire disbalans
  • Ongelijke beenlengtes worden gecompenseerd
  • Verbetert de lichaamshouding
Lopen op een kybun schoen vergt eerst een paar dagen oefenen.