MBT uitvinder Karl Müller presenteert de kybun schoen

In 1996 bedenkt de aan de Zwitserse technische universiteit ETH gediplomeerde ingenieur Müller de MBT schoen en brengt met de 'afrollende zool' een revolutie in de schoenenindustrie teweeg. Met het 'walk-on-air-principe' van de kybun schoen gaat Müller nu nog een stap verder. Wat maakt de nieuwste schoenuitvinding van Karl Müller zo uniek?

Van afrolschoen naar walk-on-air
De zachte en elastische zool van de kybun schoen zou eigenlijk de volgende MBT generatie worden. Omdat zijn minderheidspartners echter de ronde zool wilden behouden, heeft Karl Müller in 2006 in goed overleg afscheid van MBT genomen. Uit de doorontwikkeling ontstaat het nieuwe merk kybun schoen.

De kybun schoen in vergelijking met MBT
Het aanleren van een looptechniek door gewenning zoals bij MBT is verleden tijd. ''In de kybun schoen loopt u niet, u zweeft. Het walk-on-air-gevoel is uniek'', aldus Karl Müller. Iedere stap maakt u een fractie van een seconde gewichtloos. De bijzonderheid is het zachte en elastische luchtkussen. De zeer goede demping en de optimale aanpassing aan de vorm van de voet zijn direct merkbaar. Of u nu een stevige wandeltocht maakt, een kleine wandeling of een stedentrip – de kybun schoen is zo comfortabel dat u hem helemaal niet meer uit wilt doen.

In de volgende tabel vergelijkt Karl Müller zijn ontwikkelingen op het gebied van schoenen, de kybun schoen en MBT.

kybun schoenMBT
Jaar uitvinding20061996
UitvinderKarl MüllerKarl Müller
Ontwikkelingsniveauwereldprimeur walk-on-air-zoolwereldwijd eerste afrolzool
Zoolprincipeluchtkussensronde zool met hielstuk
Gevoelzacht-elastisch, aangenaamafrollend, schommelend
Speciale looptechnieknee – gewoon genietenja, gewenning is noodzakelijk
Comfortmeteen zeer aangenaam

na verloop van tijd, meestal aangenaam

Werkinguitstekend – fout looppatroon onmogelijkbij het juiste looppatroon uitstekend
Voor seniorenstevig houvastvoor sommige mensen te instabiel


Met veel plezier fit in de kybun schoen
Voor Dr. med. Christian Sommer, orthopedisch chirurg, is de schoen het ideale trainingsmiddel voor alledag. De aangename werking op het gehele bewegingsapparaat zorgt voor ontspanning van de wervelkolom. Erika Wissman kan na een ongeluk acht jaar geleden dankzij de kybun schoen weer moeiteloos lopen, omdat de schoen bijzonder comfortabel is om te dragen. Dr. med. Markus Müller, arts, kan dankzij de schoen de dosis pijnstillers verlagen bij patiënten met artrose in de benen vanwege de buitengewone dempingseigenschappen. Ook Reto Scherrer is in zijn werk als radio- en tv-presentator blij met de wolk onder hem, want zo kan hij op een dag wel 10 uur lang op de been blijven.

Met de kybun schoen kan iedereen iets goeds voor zijn gezondheid doen. En dat zonder tijd te investeren.

Functie / geneeskundig gebruik
In de kybun schoen staat de voet rechtstreeks op een zachte en elastische mat die de voet maximale bewegingsvrijheid geeft. Door de elasticiteit en de flexibiliteit aan alle kanten worden de spieren optimaal getraind. De kybun schoen ontziet de gewrichten en versoepelt harde spieren. Omdat het zachte en elastische materiaal zich altijd aan de voetzool aanpast, is de kybun schoen perfect voor voetproblemen zoals hallux en hielspoor.
Ook de klappen op de rug en de gewrichten worden door deze speciale zool geminimaliseerd.

Meer ervaringen van klanten bekende persoonlijkheden en artsen.

Meningen/klantenreviews

Andy Egli, Fussballexperte und Ex-Nationalspieler, Bern, Schweiz

Andy Egli, Fussballexperte und Ex-Nationalspieler, Bern, Schweiz

Der MBT war eine Revolution, dieser kyBoot übertrifft alle meine Vorstellungen des Wohlbefindens beim Gehen, Laufen, Joggen und selbst beim Stehen.

Edwin Barmet aus der Schweiz

Edwin Barmet aus der Schweiz

Ich habe vorher MBT getragen und ich muss sagen, dass ich nicht so zufrieden war. Mit dem kyBoot ist es ein sehr gutes Gefühl. Vor allem man steht locker wie auf einem Lehmboden. Er ist sehr angenehm zu tragen.

Heinrich Burckhardt, Bern, Schweiz

Heinrich Burckhardt, Bern, Schweiz

Ich war eben für 14 Tage auf dem Jakobsweg in Frankreich. Dieses Mal mit
meinem neuen kyBoot, nachdem ich früher von Genf bis Santiago de Compostela
auf dem MBT ging. Ich kann nur sagen: hervorragend!